hürriyet

12 Kasım 2012 Pazartesi

ANTİK SEVDA


ANTİK SEVDA

Antik  sehirler  vardır  hani asırlardır saklı kalırlar    toprağın altında   , eğitimli bir  elin hummalı çalışmaları sonunda    tekrar  günyüzüne çıkar   , benimde   yüreğimib amarlarına  sakladığım antik duygularım vardı  senin gözlerin yüreğime değipte günyüzün cıkarana kadar gül yüreklim.antik aşkımsın sen benim ben daha yaratılmadan yüreğime saklanan  seni buldukdan sonra gün yüzüne çıkan .

Şair yüreğime düşer kalemimin zulasındındaki  saklı sözcükleri resmetmek.öyle bir  dokun ki   sevgili   yüreğimdeki antik sevdaya yanlızlığım kırılsın  bin yerinden .arsız hasretler dolanır   gözlerimin ucuna  şiirler  isyan ederken sensizliğe .eskimiş ömrümün  , doğmamış aşklarını sürüyorum sırını yitirmiş aynalarda silinmiş süretimin üstüne 

Sensiz   mitolijik bir hikayede  kayıp bir  kentim dünyanın sonunda  her sabah zaman kendini yeniledikçe   saklanır  aşk yüreğimdeki antik kentlerin   dehlizlerine . tüm bencilliklerden uzak bir özlem giyindir  soyunmuş benliğimin üstüne sevdanın  ruhunu işgale hazırlanırken ihanetler ..

Yüreğime vur  dilindeki parçalanmış  sözcükleri , yanlız aşklar  hasret dokur  gönlün derhagında, ayrılık bir ağıt olur  okuyamazsan  yazılmayan sevdanın  mektubunu. Yüreğim  taaf ederken yüreğini  gözlerin gelip durursa   gözlerimin önünde  o an kül olsun bedenim  gözlerinin od unda  
asi  bir denizim  fırtanıyı   giyinmiş  poseidona meydan okuyan bir isyanım içimdeki tük saklı kentleri  yakıp yıkan . ömür biter  musallaya konur  beden , bir ağıt kanat çırpar  semaya, antik aşklarım çıkınca gün yüzüne  hükmedemem  özleme  ayrılık bir korsan olup  bayrağını açar  asi denizlerimde.

Gül yüreklim  kanar gülüşlerim   gözlerin değdikçe  sevişir  elbet  zamanı  gelince  doğmamış aşklarınla   antik aşklarım  yıldızlarda .bu satırlar  sensizliğin hatrına yazılır ince  ince  , kırılrı kalemim  özlemin  düşlerimden sekince .vurur hayalin gecenin bir vaktinde  gözlerime .

Denizini yitirmiş  bir dalgayım   arsız  fırtnalarda

Gel bu beni döküntüler kıyısında 

okyanusu dinlerken bir Deniz kabuğunda

buzulun  içinde yandım çoğu zaman

özlem nasıl biter   yanlızlık tırmanırken   ruhumun a(ğ)rılarına

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder