hürriyet

29 Eylül 2016 Perşembe

Aşkından öğle kör olmuşum ki yüreğim , Yusuf ‘un gömleği bile deva olmaz

bordo denizlerde  sonsuzluğu seyrederken.Düşünüyorum  bazen seni düşlerken  yüreğimde 
Seni düşlerken düşüncelerime  gark oluyor .sinsi  bir cümle .seni  bunca özleyip  sahilin  dalgayı beklemesi gibi sonsuz bir aşkla beklerken sonunda elimizde  ne kalacak diye sevgili  .sen sosnzu bir hayal olurken ayrğılın içinde kalbime batan kırıklar  mı  kalacak  özleminden .
Yanlızlığı bilmeyen  yanlığa aşık olmayan bilmez sevgili  uzakta ta olsa birini sevmenin özleminin  ne demek olduğunu  geceler boyu  düşlemenin uyanıkken  sevgiliyi.

BiImezIer sensizlik nasıl korkutur  sessizIiği  dinlerken . insan;yüreğiyle nasıl konuşur bilmezler , yüreğinde bir  yüreği hasretle beklemeyenler. Yüreğimde  yarattığın özlemine aşık bu maşuku  ,bakışlarından  mahrum etme .etme ki satmamayım  hayalinde  bir düş görümlüğü bakışlarına yüreğimi.
İnsanoğlu satmış zaten  yüreğinde  ne varsa nefsinin bir nefesine .benide  nefse mahkum etme  gel tut özlemimin  ellerinden  bakışlarınla .
Bir gündoğumu vakti gözlerime  tebessümün  serabı gelir  kaIbimin çöllere dönen denizlerinin en  derin yerlerinden . aşkın ateşini yakan bir ateş var  ey gül yürekli yar  bebek gibi masum bakan bakışlarının  buğusunda .
Denizlerim oldun , karanlığım oldun , ışığım oldun  , düşlerim oldun, gerceğim oldun , yüreğim oldun, gel ömrün ol , gül yürekli sevdam , senle  ağlayalım . senle  gülelim , senle yaşayıp senle ölelim  .
Aşkından   öğle kör olmuşum ki yüreğim , Yusuf ‘un gömleği bile deva olmaz ,utangaç göz yaşlarından  gayri.ben tüm günahlarımı   temize çekiyorum bakışlarında. Dokuşların pansuman ediyor bunca yıl yanlızlığın  filistin askısı  merhametiyle  sardığı bedenimi..
Şimdi ise bedenim avuç içlerinde tutsak
düşlerim   ise gözbebeklerinde Yüreğim ellerinde  rehin
özlemin toprağa kavuşmus  bin yıllık bir çinar kökleri kadar derin .
yüreğim tutmuşken yüreğinin ellerinden ,
utangaç bakışlarınla yüreğini ellerini  çek yüreğimden mi diyeceksin.
 Ya da hangi sahipsiz yanlızlığı sahiplenmeye yelteceksin


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder