hürriyet

5 Şubat 2018 Pazartesi

yarin hayallinin katline ferman şiirler yazarken

Koş, lapa lapa yağan karın altında yalın ayak ter içinde kalana kadar koş .dizlerine kadar olan çizmeleri çıkart at ,soğukta terlemenin  zevkini tatsın ayakların.sonra yüzünde oluşan tebessümleri fırtlat yüreğimdeki  hüzünlere ve saplansın paslı bir bıcak gibi hüzünlerimin tam  ortasına.tipi boran gözdağı versede  sen  tebessümlerini fırlatmaya devam et yüreğime . bir şiirin kıyısına vurmuş denizin kıyısına oturmuş bir masal çocuğunun mutluluklarını iliştir, kar fırtınasında yüzüne değene kar tanelerine .kuşluk vakti  gelmeden yolla ezan seslerinde .


harap ve hitap düşümüş  yüreğimin otağında bağdaş kurmuş oturyorum kırık dökük aşk kalıntıları avuçlarımı kan revan içinde süslerken. Kelime  dağarçığım   bende ki aşkı nede sana olan özlemi anlatacak  anlatacak kadar zengin. Yüreğim ve kalemim arasında ferhat ın dağları var sanki . yüreğimin cüret ettiği hissleri yazmasına engelleyen.
Yardan düşerken , yadigar kalan yaralarımın  üstüne  tüz basıp  ,
yarin hayalinin katline ferman şiirler yazarken, sorgusuz sualsiz yüreğimi infaz mı etsem kalemimi ok eyleyip söyle  gül yürekli yar.yoksa bakışlarındaki ıslak denizleri mi yamalasam yardan armağan yaralarımın üstüne .
Tekil bir aşkın çoğul yanlızlığını yaşıyorum çorak dudaklarım  değerken  hayalinin  ellerine.uyanıkken seni gören gözlerimi kapat dudakların ile ve yüreğimin kapasını kilitle içeriden ayrılık girmesin bir daha içeri . bırak sevgili  özlemi durduramazsın ne yapsan girer içeri ne kadar sıkı kapatsan da kapıları , med cezirde kabaran yanan bir deniz  engele tanımaz  özlem . ben ellerini tutarken ellerinin sıcaklığı  ellerime  değmemişken özlerim seni  bilirsin . bu yüzden ne yapsan haybeye  özlemi ne yüreğimden  ata bilirsin ne girmesini engelleye bilirsin .
sen gül yürekli yar . sen her şeyi boş ver ve  kanayan kapanmaz yaralarımın üstüne  bakışlarına sakladığın bir merhem bahşet.susmalarını suskularımın içine saklarken. Yaşadığım sürece  kapanmayacak bir yarayı  tımar etmenin  bir anlamı yok .ben kadim bir yanlızlığın edebi dostuyum bilmez misin ey sevgili.


Sen merak etme   ey gül yürekli yar  ben seni rahatsız etmem ben  sen uyurken  yüreğimi düşlerine bırakır ayak uçlarımda ellerim cebimde  geceye karışır giderim şiirlerime akıtdığım ıslak denizlerin karanlık sisli sularında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder